Vanaf 1990 speelt en werkt Aniek met paarden. Zij heeft meerdere paarden gehad. Het begon allemaal met de volbloed arabier Nimrot, vele jaren later kwam daar de merrie Friponne en nog later de ruin Amadeus. Allen verschillende paarden, zowel qua uiterlijk als karakter. (Alhoewel Nimrot en Friponne wel wat overeenkomsten hadden) De laatste 2 heeft zij als 3 -jarigen gekocht en zelf gestart en getraind in Natural Horsemanship. Sindsdien heeft zij vele verschillende paarden in training gehad en een goede start of herstart gegeven. Begin 2023 heeft Aniek een nieuwe jonge merrie gekocht om te starten en te beleren. Haar naam is Philou (geboren 22 juni 2020).

 

Aniek volgde opleidingen in Canada (2004-2006), bij Parelli Amerika (2007-nu), in Zwitserland bij Michael Wanzenried, mede ontwikkelaar van het Parelli programma (2009-2017). In de afgelopen jaren volgde zij verschillende cursussen van Pat Parelli, Linda Parelli, Walter Gegenzats, David Lichman, Silke Valentin, Don Halladay, Michael Grohmann en andere Parelli Professionals, maar daarnaast ook Philippe Karl (Ecole de Légèreté)in Amerika, Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland. Sinds 2023 is zij ook bevoegd om ter plaatse het Parelli level 1 assesment te beoordelen en toe te kennen.

 

Zij is 3-Ster Licensed Parelli Professional en heeft het instructeurdiploma van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS), Stichting Veilige Paardensport .

 

 

 

 

Met veel plezier deelt Aniek haar passie voor paarden met anderen. Al vele jaren geeft ze instructie en cursussen in (Parelli) Natural Horsemanship. Zij organiseert clinics en playdays (speelmiddagen) en demonstraties, ook met buitenlandse instructeurs, zoals Michael Wanzenried.

 

Sinds 2013 is haar bedrijf Pieterse & Pieterse Easyhorses gevestigd aan de rand van het landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse. De locatie is uitstekend geschikt voor voor cursussen, trainingen en het trainen en (her)starten van paarden.

 

Aniek heeft al vanaf jongs af aan een zeer grote passie voor paarden. Uiteindelijk mocht ze op 10 jarige leeftijd beginnen met het rijden en verzorgen van paarden. Vanaf haar 11e had zij haar eerste eigen pony. Een eigenwijs Arabiertje waar zij heel veel van heeft geleerd. Met deze pony heeft zij veel gesprongen en dressuur gereden. Ook heeft zij veel recreatief met hem gespeeld. Acht jaar lang was dit haar beste maatje, waar zij heel veel plezier mee heeft beleefd. Daarna heeft zij nog een aantal paarden van vrienden/ kennissen gereden en met verschillende paarden dressuurlessen gevolgd.

 

In de zomer van 2006 is zij naar Canada geweest waar zij heel veel geleerd heeft over Natural Horsemanship. Tijdens deze werkvakantie met paarden heeft zij haar level 1 gehaald van de Parelli methode. Dit deed haar besluiten om weer een eigen paard te kopen en verder te gaan in het trainen van paarden. Halverwege Januari 2007 kocht zij haar NRPS merrie van 3 jaar oud. Er was nog heel weinig mee gedaan. In de eerste maanden heeft ze deze merrie vooral getraind door grondwerk, wandelingen en haar af en toe wat te berijden. In mei van hetzelfde jaar reed zij deze merrie al met alleen een touwhalster in het Amsterdamse bos.

 

In juni 2007 is zij weer naar Canada gegaan en heeft daar een paardje in 2,5 week naar level 2 van Parelli gekregen. Dit is ook zo beoordeeld door Don Halladay. (Parelli instructeur).

In september 2007 kocht zij de onbeleerde 3-jarige hengst Amadeus: een heel ander paard dan de merrie en een fantastische nieuwe uitdaging om ermee te werken en te spelen.

In 2008 is zij in de zomer opnieuw in Canada geweest voor haar verdere opleiding. In hetzelfde jaar volgde zij met een van haar eigen paarden een Parelli Level 3 trainingskampin Lunteren. ( met Water Gegenzats)

 

In 2009 is Aniek samen met een van haar paarden, naar Zwitserland gereisd. Zij is daar gaan trainen in Natural Horsemanship met Michael Wanzenried, senior Parelli instructeur met 4 sterren (intussen 5 sterren). In hetzelfde jaar volgde zij een cursus bij Michael Grohmann - 3 ster Parelli instructeur.

 

In de winter van 2010 heeft Aniek de 4-weekse Fast Track training in Florida bij Pat en Linda Parelli gevolgd.

 

In juli heeft ze in Kootwijkerbroek de cursus van David Lichman, 5 ster Parelli instructeur, gevolgd.

 

Eind augustus was Aniek in Pagosa Springs in Colorado, het Parelli centrum in aanwezigheid van Pat Parelli. Zij heeft daar de 1 ster status als Parelli instructeur behaald.

In november 2010 en februari 2011 heeft Aniek verdiepingstrainingen gedaan met Michael Wanzenried. Ook heeft zij weer 2 weken in het Parelli centrum in Florida bij Pat en Linda gestudeerd. Sinds augustus 2011 heeft zij 2- Ster status als Parelli professional instructeur en is zij zich blijven ontwikkelen via verschillende trainingen in binnen- en buitenland.

Sinds begin februari 2018 heeft zij de 3- ster Status behaald!

Sinds 2023 is zij ook bevoegd om ter plaatse het Parelli level 1 assesment te beoordelen en toe te kennen.

Natuurlijk is ze blijven verder studeren en dat zal ze blijven doen. 

Instructie ervaring

Aniek werkt als instructeur sinds 1999. Zij begon met het geven van dressuurles en geeft sinds maart 2007 vooral les in het trainen van paarden en het spelen met paarden in Natural Horsemanship.