Kijk voor alle aankomende activiteiten in 2020 op de Kalender en wil je ergens aan meedoen of meer informatie, bel of mail gerust!

 

     2018 - Aniek Pieterse 3*** Parelli Instructeur!

2015 - Aniek Pieterse - 10 jaar Parelli

Beste paardenvriendinnen en -vrienden,
 
Graag bedank ik jullie voor de belangstelling voor Easyhorses en het opnieuw gestelde vertrouwen in 2015!

De goede én leuke contacten die we hebben gehad: bij de lessen, instructies, cursussen, (outdoor)weekends, intensieve trainingen, Parelli ‘events’, etc.. Hier in Lisse op de Puntenburg, waar de gehele accommodatie, binnen en buiten tot de beschikking is van cursisten van Easyhorses! En natuurlijk ook op jullie eigen stal of op andere plaatsen.

Veel leesplezier en graag tot in de nabije toekomst!

 


Het jaar 2015 in vogelvlucht

·                     Januari begon met verschillende paarden in training om te starten of herstarten, zadelmak maken. En gedurende het jaar zijn er vele paarden gevolgd. Het is steeds weer uitdagend en vooral ook dankbaar werk. In een aantal weken wordt de basis gelegd voor een duurzame, goede communicatie en wederzijds vertrouwen. Plezier voor eigenaar en paard.

                    

Michael Wanzenried, (Mikey), 5 ***** Parelli Professional, was driemaal onze gast op de Puntenburg in Lisse voor het geven van cursussen en privélessen. In februari, juni en oktober/november. Mikey bood alle deelnemers weer superleerzame en boeiende dagen!

·                     Vijf Parelli weekends zijn er geweest op de Puntenburg. Met in augustus het eerste outdoor weekend, kamperen op de weide bij je paard! In deze trainingsweekends worden de principes van Parelli Natural Horsemanship geleerd en bijgeleerd. Niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk en gezellig ook  door de gezamenlijke BBQ.  

·                     Er waren drie intensieve trainingsweken, waarbij er dagelijkse instructies zijn. Na de instructie gaan de deelnemers op eigen gelegenheid aan de slag, terwijl Aniek beschikbaar is voor vragen of assistentie.

·                     Verschillende workshops trailerladen en heel veel privé lessen, op de Puntenburg en op locatie.

Bij alle activiteiten staat voorop dat de deelnemers kennis en ervaringen opdoen, waarmee zij thuis op eigen gelegenheid verder kunnen werken en spelen!
       

·                     Op 20 juni werd voor de 2e keer het Nationale Parelli Inspiratie Event op de Puntenburg in Lisse gehouden. (Met veel dank aan de vele vrijwilligers!) Een prachtige dag met nog meer bezoekers dan vorig jaar en mooie en leerzame demonstraties van de Parelli instructeurs en ook van Michael Wanzenried.

 

 

In maart was Aniek bij het Parelli Institute in Amerika, om Pat Parelli ’s training Colt Start te volgen. Hierbij worden jonge paarden “getemd”. Deze zijn als veulens voor enkele jaren in de prairie losgelaten en daardoor onbekend met contact met de mens. Dit zorgt voor spannende en inspannende - “Wild West”-  taferelen!  Een prachtige ervaring!

In juli is Aniek weer drie weken bij Mikey in Zwitserland geweest, samen met haar ruin Amadeus. Om zich verder te bekwamen in de Finesse (dressuur) volgens de methoden van Philip Carl. Samen met de kennis van Parelli, biedt dit de mogelijkheid om ‘het beste van twee werelden’ te kiezen.

Ook volgde Aniek weer trainingen en clinics van Pat en Linda Parelli in Duitsland en België.

In dit jaar heeft Pieterse & Pieterse Easyhorses zich gekwalificeerd als erkend leer- werkbedrijf. Met deze officiële erkenning kan aan leerlingen van MBO / HBO een goede stageplaats worden geboden. Dit jaar waren er drie enthousiaste stagiaires, die goede cijfers haalden en met veel wederzijds plezier bij Easyhorses hebben gewerkt. Zie impressie van een van hen onder het kopje Beoordelingen.