Instructies kunnen individueel en ook als groepslessen (maximaal 3 personen) worden verzorgd. Ook op uw eigen locatie. (Heeft u meerdere mensen die graag lessen willen op uw locatie, vraag naar de mogelijkheden en kortingen!)

- Grondwerk, met en zonder lijn

- Rijden, met touw halster of minder

Grondwerk, spelen met en zonder lijn  

Eerst aan de lijn en vervolgens zonder lijn, wordt er gespeeld met het paard op de manier zoals paarden met elkaar spelen. Vooral gericht op het van plaats veranderen zoals wij mensen dat graag zien.

Eerst wordt duidelijk gemaakt dat we het goed bedoelen en zullen we het paard overal aanraken, zonder dat het paard hier tegen in verzet komt.

Daarna zal het paard zich verplaatsen om de voorhand en achterhand, om ons heen cirkelen in het tempo dat wij willen, kunnen terugschakelen of versnellen en van hand veranderen. Achteruit en zijwaarts op zo min mogelijk aanwijzingen en tussen obstakels door gaan of over een hindernis heen. Zodra het spelen op de grond voldoende duidelijk is voor zowel het paard als de eigenaar/speelgenoot kan het worden uitgebreid met speel- objecten.

Als het aan de lijn goed gaat kunnen we dezelfde spellen ook zonder de lijn doen. Het paard kan dan vrij bewegen. Hierbij wordt nog duidelijker of het paard u als leider ziet en met u wil spelen.

Rijden, met touwhalster of minder

In een volgende stap worden de grondspellen overgebracht naar het rijdende gedeelte. Er wordt gereden met een touwhalster (of minder). Met of zonder zadel. De bedoeling is om met zo weinig mogelijk aanwijzingen/ hulpen het paard precies te laten doen wat u graag wilt.

Ook kan getraind worden in het rijden in een bepaalde tak van sport die u met uw paard wilt beoefenen.